Účastníci našeho výjezdu do Rakouska
Účastníci našeho výjezdu do Rakouska
Recepce, restaurace, obchod i wellness Grubhof
Recepce, restaurace, obchod i wellness Grubhof
Kpouzlený pohled z Asitzu
Kpouzlený pohled z Asitzu
Před námi je Grossglockner (3798m)
Před námi je Grossglockner (3798m)
Hitlerovo "Orlí hnízdo"
Hitlerovo "Orlí hnízdo"
Rodinná kaplička restaurace Mitterbrghof
Rodinná kaplička restaurace Mitterbrghof
Jedna z vodních nádrží v Kaprunu
Jedna z vodních nádrží v Kaprunu

Rakousko s karavanem 2023 - Saalachtall


11. 6 - 18. 6 . 2023 – Camping Grubhof, St. Martin bei Lofer


První náš letošní společný výjezd do Rakouských Alp jsme uskutečnili opět v jednom z nejlepších rakouských campingů Campingu Grubhof v Salzbursku. Ocenění, které camping již v minulosti obdržel od různých evropských karavanistických portálů zajišťovalo, že účastníci našeho výjezdu budou spokojeni. A nemýlili jsme se.

Camping Grubhof je velký, moderní a populární camping ležící u břehu řeky Saalach, nacházející se cca 40km JZ od Salzburgu. Jeho velkou devizou je dostatek prostoru pro karavanisty. Pro individuální karavanisty jsou zde přímo na břehu řeky parcely o ploše až 180 m2. Pro skupiny a stanaře je zde určený prostor Saalachwiese, který není rozparcelovaný a má vlastní moderní a čistou sociální budovu. Po celou dobu pobytu se nám věnoval majitel campingu p. Robert Stainer.

Tohoto výjezdu se zúčastnilo celkem 139 účastníků v 64 karavanech a obytných autech, kteří zde strávili týden. Poprvé se stalo, že skutečně přijeli všichni přihlášení účastníci. Měli jsme štěstí, že nám po celou dobu přálo počasí a my mohli podnikat výlety po nejzajímavějších turistických cílech v okolí.

Musím pochválit všechny účastníky, že s nimi jsme neměli vůbec žádné problémy a vytvořili výbornou partu. Za výbornou náladu musím poděkovat hlavně známé karavanistické skupině Rančeři, kteří několik večerů nám hráli krásnou country hudbu a dokonce vyprovokovali i mne k tanci.

Hlavním cílem, bylo poznat co nejvíce okolí s mnoha turistickými atrakcemi, které Alpy nabízí. Pro účastníky jsem připravil podrobný popis celkem 24 nejzajímavějších výletů, aby si každý mohl vybrat podle svého vkusu i možnosti dopravy. Mezi účastníky bylo mnoho elektrocyklistů, kteří využili husté sítě cyklostezek, vedoucích okolo campingu.

Pro ty méně odvážné účastníky jsem s manželkou připravil 4 celodenní společné výlety po okolí, kterého se zúčastnila velká skupina karavanistů. Ti pak s námi navštívili horu zážitků Asitz, kde se právě připravoval světový pohár horských kol. Druhý den jsme si projeli známou Vysokohorskou Grossglocknerskou silnici, kde jsme se svými vozidly dostali až do výšky 2571m a navštívili Franz Josef Höhe a kochali se pohledem na zasněženou nejvyšší horu Rakouska Grossglockner (3798m). Další společný výlet směřoval do blízkého Bavorska a navštívili nechvalně známý Obersalzberg a Hitlerovo "Orlí hnízdo" na hoře Kehlstein (1884m). Na zpáteční cestě jsme se zastvavili ve známých královských lázních Bad Reichenhall a prohlédli si lázeňský park s Gradierhausem a navštívili známou cukrárnu Reber. Při posledním našem společném výletu jsem zavedl karavanisty do známého snobského střediska Zell am See, poobědvali v horské restuaraci Mitterberhof odkud byl krásný pohled na Zell am See a jeho jezero, Kaprun i známý Kitzsteinhorn. Poslední naší zastávkou byla návštěva poustevníka sídlícího na kolmé skále blízko Saalfeldenu.

Po dobu všech našich výletů panovalo překrásné letní počasí, a tak si všichni plnými doušky užívali krásy zasněžených alpských vrcholků i malebných vesniček.

V sobotu a neděli jsme se rozjížděli do svých domovů a Ti šťastnější pokračovali dále k Jadranu. Většina účastníků již byla s námi poněkolikáté a proto doufám, že se nimi brzy setkáme na dalších výjezdech, které ještě v tomto roce pořádáme.

Pozvánka na Rakousko s karavanem 2023 – Saalachtal

Informace pro přihlášené účastníky

Oficielní webové stránky Campingu Grubhof

Album fotografií a videí z pobytu